De Space Regels

Wat zijn de Algemene Regels van Space Hotel?

De Space Regels zijn huisregels waar iedereen in Space zich aan moet houden, wie zich hier niet aan wil houden is daarom niet welkom op Space en kan zelfs verbannen worden.

Dit zijn ze:
  • Je mag geen andere spelers discrimineren en je mag je niet agressief of gewelddadig gedragen.

• Je mag geen wachtwoorden, diamanten of meubels stelen van andere spelers, of websites maken en/of adverteren waarop andere spelers bestolen kunnen worden.

• Je moet je wachtwoord en persoonlijke gegevens geheimhouden en nooit proberen deze gegevens van andere spelers uit te vinden.

• Je mag je Space-account niet weggeven, verkopen of ruilen- of proberen je Spacemeubels te verkopen voor echt geld, ook niet onder het mom van 'appelen'.

• Je mag geen scripts of software gebruiken om Space te betreden, verstoren of te veranderen.

• Je mag geen emoticons gebruiken om het woordfilter te omzeilen of om ongepaste zinnen te formuleren.

• Je mag je niet voordoen als één medewerker van Space Hotel of één van haar partnerwebsites zoals SpaceFM.

• Ga met andere Space's om zoals jij wilt dat anderen tegen jou doen.

• Het is niet toegestaan om seksuele gesprekken te houden noch handelingen uit te voeren met minderjarigen. Elke poging tot seksuele intimidatie zal zwaar worden bestraft.

• Het is niet toegestaan om één gebruikersnaam, kamernaam, groepsnaam, status of outfit te nemen die niet voldoet aan het Space Regelement.

• Het is niet toegestaan om eigen gemaakte websites, forums, chats of (discord-)servers te adverteren en op te zetten welke spelers buiten de Space Hotel website moeten bezoeken. Ook niet als deze bedoeld zijn voor zogeheten Space Bedrijven.

• Het is niet toegestaan om het uitgeven of verzamelen van elke soort van persoonlijke informatie van één speler, inclusief de speler zelf, één medewerker van Space, de familie en/of vrienden van spelers en medewerkers.

• Het is niet toegestaan om misbruik te maken van het ticketsysteem. Deze mag enkel gebruikt worden voor serieuze gevallen.

• Het is niet toegestaan om gescamde meubels te ruilen naar een zogenaamd 'safe' account om te voorkomen dat deze terug gezet worden.

• Het is niet toegestaan om de goede trouw van andere spelers te misbruiken. Bijvoorbeeld door het slopen van kamers waarin je rechten hebt gekregen (trashen).

En onthoud dat een overtreding in een virtuele wereld net zo strafbaar is als een overtreding in het echte leven!

Versie 2.0, Van kracht met ingang van: 28.01.2009

Waarom zijn de Space Regels er?

Mensen komen op Space om te ontspannen, wat rond te hangen en om nieuwe vrienden te maken in een fijne, maar bovenal veilige omgeving. De Space Regels helpen deze fijne en veilige omgeving te behouden.

Wat moet ik doen als iemand de Space Regels overtreedt?
Als je ziet dat iemand de regels overtreedt en je voelt je hier niet prettig bij, negeer deze Space dan eerst door de negeer-functie te gebruiken. Hiermee kan je niet meer zien in jouw scherm wat diegene zegt. De negeer-functie gebruik je bij uitschelden, mild vloeken en allerlei andere dingen die je simpelweg niet prettig vindt. Wanneer een gesprek daadwerkelijk beledigend, haatvol of racistisch is, of wanneer het bedreigend op je overkomt, klik dan op 'help' rechts bovenin je scherm. Je geeft de Space dan aan bij een van onze Moderators, vervolgens verlaat je de ruimte of zet je de Space alsnog op 'negeren'.

Wat gebeurt er als ik de Regels overtreed?
Dat kan je maar beter niet proberen, want de gevolgen zijn dat je gewaarschuwd, gekickt of zelfs verbannen kunt worden uit het Hotel!

Waarom zie ik soms '(****)' verschijnen?
Dit is onze taalfilter en zorgt ervoor dat nare woorden automatisch worden gefilterd. Het taalfilter haalt scheldwoorden en seksistische woorden weg nog voordat ze in je scherm kunnen komen. Ook email adressen en telefoonnummers worden geblokkeerd. Al deze woorden worden vervangen door 'BOBBA' en dit werkt ook bij Gastenboeken, plakbriefjes en bij allerlei andere manieren om berichtjes te sturen.

Wat gebeurd er als ik het taalfilter omzeil?
Dan loop je een grote kans verbannen te worden uit het Hotel!