Is Space Hotel veilig voor mijn kind?

Space Hotel wordt continu in de gaten gehouden. In het hotel kunnen spelers hulp vragen via de 'help' button rechts bovenin het scherm. Hier kunnen spelers aangeven wat het probleem is. Als er sprake is van een noodgeval kunnen spelers ook gebruik maken van de "paniekknop" (F-knop onderin). Verder kan het moderatie team alle gesprekken waar nodig volgen en eventuele zorgelijke situaties melden bij de politie.

Daarnaast werken wij met speciale woordfilters die scheldwoorden en zinnen die de identiteit van onze spelers kunnen vrijgeven uitfilteren. U moet dan o.a. denken aan telefoonnummers en emailadressen. Wij nemen de veiligheid van onze spelers serieus en herinneren onze spelers hier regelmatig aan. Ook is Space Hotel zeer actief in het geven van online safety trainingen via campagnes en wedstijden.