Hoe kan ik de hulp van een Guardian of Moderator inroepen?

In Space Hotel werken wij met 2 verschillende soorten online hulpverlening. De Guardians en ons moderatie team.

Wat zijn Guardians?
De Guardians zijn sinds 2015 een nieuw level in de Space Helpers feature. Als Guardian kunnen Space's ons helpen de Community veilig te houden door actie te ondernemen in geval van pesten en andere situaties zoals korte vragen over Space Hotel. Op deze manier kan ons moderatie team zich bezig houden met problemen die wat meer aandacht en onderzoek nodig hebben. Guardians vormen dus een mooie bijdrage in het creeren van een veilige, positieve en actieve Community.

Wanneer en hoe roep ik een Guardian?
Wanneer een Space aan het pesten of aan het irriteren is kan je hulp van de Guardians inroepen. Maar ook voor een rondleiding door het Hotel of een vraag over Space kan je prima bij hun terecht. Je kunt in het Hotel rechts bovenin op 'Help' klikken waarna je in een scherm terecht komt waarin je kunt aangeven wat het probleem is. Klik op het probleem wat het beste van toepassing is op jou en de weg wijst zich daarna vanzelf.
In het geval dat iemand vervelend is kan je ook direct op de Space klikken en de 'Geef aan' functie gebruiken. Je komt dan in hetzelfde scherm terecht.

Hoe kan ik hulp inschakelen?
Zie je een Space zich ontzettend misdragen of ben je verwikkeld geraakt in een gesprek waarin jij je totaal niet prettig voelt? Klik dan op de Space in kwestie of op 'Help' rechts bovenin het scherm en geef aan dat je met een noodgeval zit. Er word dan direct een kopie opgeslagen van de chat die gaande is tussen jou en de aangegeven Space. Ons moderatie team zal jouw oproep bekijken. Het moderatie team zal op basis van dat chatlog en de Space regels beslissen of de Space in kwestie een (permanente) verbanning uit het Hotel of een waarschuwing krijgt. Voor alle "echte" dringende zaken kun je direct op "krijg onmiddelijk hulp!" klikken. Je hebt hier ook de optie om meteen uit de kamer verwijderd te worden.